Campanyes 2018

“Una flor per a un projecte”

És una campanya de sensibilització que vol donar a conèixer Les diferents problemàtiques que giren al voltant del càncer, i alhora recaptar fons per a destinar a projectes finalistes que hi posin remei.

Des del 2002  fins al present s’han fet més de 230.000 flors de papers i s’han abordat problemàtiques tan diferents com: el pacient terminal a domicili; els efectes secundaris a una mastectomia; la prevenció i seguiment de les lesions premalignes de pell; els tractaments oncològics en pacients amb domicili distant; la importància del diagnòstic ràpid;  com és  d’important disposar de tecnologia avançada en el diagnòstic i tractament oncològic; a entendre perquè a voltes s’agraeix disposar d’una segona llar a la vora dels  hospitals de referència (casa dels Xuclis); a no baixar la guàrdia i obrir els ulls a la investigació, i a entendre  per què el càncer no és igual per a tothom i que per això ens cal avançar cap el tractament individualitzat.

Paral·lelament, des del 2002 hem implantat i reforçat un programa de “llits a domicili” per oferir millor atenció als pacients en la fase terminal de la malaltia i donar suport als cuidadors; hem encoratjat la creació d’una unitat de tractament del limfedema a l’hospital de Santa Maria de Lleida; s’han comprat equips diagnòstics als serveis de digestiu, pneumologia, dermatologia, anatomia patològica, radioteràpia i la unitat de la mama. S’ha fomentat la investigació de nous fàrmacs en tractaments contra el melanoma i s’ha finançat un apartament a la casa dels Xuklis per a infants amb càncer.

Tot això i molt més ha estat possible a centenars de voluntaris residents a més de 40 poblacions; associacions de dones, de veïns i particulars que s’han sumat a aquesta gran empresa de muntar i vendre més de 16.000 flors de paper cada any.

S’ha fet molta feina, tota des del voluntariat; però queda molt per fer. ONCOLLIGA vol continuar avançant i créixer; perquè, la victòria contra el càncer és a tocar. Volem fer més flors i arribar a més gent. Per això necessitem més pobles, i arribar a tots els municipis de les comarques de Lleida perquè coneguin la flor de paper i el seu significat.

FLORS

Fent flors a la vostra associació i venent-les al vostre poble o barri.

Actes lúdics

Organitzant actes lúdics on la flor hi és present.

Voluntaris

Com a voluntaris en la venda de flors (un matí a la ciutat de Lleida)

Regalant flors

Regalant flors de paper a qualsevol acte social (Noces, vall de rams a la festa major…)

Participar

Diga’ns com i de quina manera vols participar a la campanya “Una flor per a un projecte”