L’HORT DEL MARÇAL

Dins els actes de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer, Oncolliga de Lleida organitza, amb el suport de FECEC, una activitat dirigida als nens i nenes.

Es tracta en un espectacle infantil per promocionar el consum de fruita i verdura, durant l’horari escolar. L’espectacle es realitza dins de l’horari escolar. Ha estat creat per a nens i nenes de P5, però també es pot  treballar i interactuar amb nens i nenes de primer i segon de primària.

Es comença amb un espectacle i en acabar es fa el taller.

 

L’ESPECTACLE

L’Hort d’en Marçal, és un conte divertit d’un pagès molt amable que es diu Marçal. Explica la història de dues germanes, la Clementina, una noia que menja fruita i verdura i vol que la seva germana, la Bleda, també ho faci, i poc a poc, a través de cançons i les coses que explica aconsegueix convèncer a la Bleda que això de menjar fruita i verdura és bo per tenir més energia i una dieta més saludable i equilibrada. El vocabulari està adaptat a l’edat dels nens i el contingut és molt didàctic. El conte s’acaba amb una cançó amb lletra adaptada al tema

Imatges de l’espectacle infantil de l’Hort d’en Marçal en la campanya #menjasaimoute de la FECEC dintre de la Setmana de la lluita contra el càncer

 

 

EL TALLER

Al acabar la funció els nens i nenes  aniran a una zona on trobaran unes taules on hi haurà  bols amb 5 diferents tipus de fruita pelada i tallada (això significa 5-7 voluntaris/es per netejar, pelar i tallar la fruita).

L’activitat del taller tracta en que cada nen i nena es prepararà una brotxeta de fruita. Un cop preparada la brotxeta podrà menjar-se-la al moment.

Es regala un tríptic amb consells i receptes per recordar la necessitat de menjar més fruita i verdura.