VOLTA AL PANTÀ D'UTXESA

Cursa solidaria organitzada pels ajuntaments d'Aitona, Sarroca i Torres de Segre

La Volta al pantà d’UTXESA és una cursa organitzada conjuntament entre tres pobles de la comarca del Segrià: Aitona, Sarroca i Torres de Segre. La cursa forma part de la lliga de ponent i és puntuable dins la mateixa. 

Gràcies als seus ajuntaments, es va acordar que aquesta cursa fos solidària amb la nostra entitat. Per cada participant adult inscrit es destina 1€ solidari a ONCOLLIGA COMARQUES DE LLEIDA.

Hi ha dues modalitats de cursa:

  • 10 km on l’edat mínima per participar són 16 anys
  • 6,5 km on es pot correr a partir de 12 anys

A part d’aquests dos tipus de cursa també es fan curses infantils a partir de 3 anys amb diferents distàncies, per aquells petits que encara no poden participar en cap de les dues modalitats.

Les dues modalitats de cursa d’adults donen la volta a tot el pantà d’UTXESA, permetent als participants endinsar-se en la natura del voltant del pantà. 

VIX Volta al pantà d’UTXESA – 27 de Febrer 2022

Aquest any tot i la pandèmia de COVID-19 s’ha pogut tornar a fer la cursa amb una mica de normalitat. Es notava que la gent tenia ganes de tornar a fer activitats, fer poble i també ser solidaris!

En aquesta edició hi ha hagut un límit d’inscripcions per evitar una excessiva aglomeració en les curses, amb un màxim de 400 inscripcions en les curses d’adults i 150 en la cursa infantil. Com en les darreres edicions s’ha destinat 1 € de cada inscripció d’adult a la nostra entitat. Els diners recollits en aquesta edició es destinaran al projecte d’Oncolliga Lleida del 2022.

VIII Volta al pantà d’UTXESA (Edició Virtual) – 28 de Febrer 2021

A causa de la pandèmia de COVID-19 aquesta edició no s’ha pogut fer com la resta, la cursa ha estat virtual. Les mesures del PROCICAT encara no permetien fer activitats a l’aire lliure que suposessin aglomeracions de gent.

Malgrat això els tres ajuntaments organitzadors, van acordar que enguany més que mai associacions com Oncolliga comarques de Lleida necessitaven el seu suport. Per aquest motiu van decidir que cada ajuntament faria una aportació a l’associació de 300 €, a més d’un euro de cada inscripció a la cursa.

Aquests diners recollits han ajudat a aconseguir el projecte “Per una radioteràpia segura” amb la compra d’un làser que s’incorporarà a l’aparell de radioteràpia de l’hospital universitari Arnau de Vilanova.

VII Volta al pantà d’UTXESA – 1 de Març 2020

Aquesta ha estat la primera edició on la Volta al pantà d’UTXESA ha decidit ser solidària amb Oncolliga comarques de Lleida. S’ha decidit donar 1€ solidari per cada inscripció d’adult. Addicionalment en aquesta edició s’han proposat dos tipus  de cursa més; curses amb cotxets de bebè i una cursa de gateig. 

A més alguns voluntaris d’oncolliga van estar a un estàndard durant tot el matí per informar sobre l’entitat i els projectes que es volen dur a terme aquest any. L’import total donat en aquesta primera edició ha estat de 500 €, aquests diners es van incorporar per aconseguir el projecte d’investigació de l’IRB Lleida sobre el cribatge del càncer de mama.